Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn arbeidsovereenkomst loopt af

Mijn contract loopt 20 februari af, maar ik kreeg geen bericht over verlengen of opzeggen. Nu heb ik een nieuwe baan gevonden en heb ik zelf 1 februari mijn ontslag ingediend. Nu wil mijn werkgever dat ik tot 1 april blijf. Wat zijn mijn rechten? Mag ik 20 februari vertrekken?

Als u een tijdelijk contract had met een specifieke einddatum dan loopt dat contract in principe automatisch af en hoeft u deze niet op te zeggen. Dit is anders indien u in uw arbeidsovereenkomst andere afspraken hierover heeft gemaakt.

De werkgever aan de andere kant moet wel een maand van tevoren laten weten of hij het contract wil voortzetten of niet (dit hoeft niet als het ging om een contract voor minder dan 6 maanden). Doet hij dit niet heeft u meestal recht op een maand loon extra.

Het is dus belangrijk om te weten wat er precies in uw contract stond en wat voor contract u precies heeft. Dan is een concreter advies mogelijk. Maar in eerste instantie lijkt het er niet op dat de werkgever u kan verplichten om tot 1 april te blijven.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag