Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag werkgever ons bekijken op camera's?

Mijn baas kijk regelmatig naar de camera beelden om te kijken of iedereen wel goed werkt en of ze niet te veel praten. We krijgen soms appjes als deze:

“Terugkomend op gisteren. Ik zit de beelden te bekijken en word er alleen maar geïrriteerder van. Ik voel me flink bedonderd door een aantal van jullie en dat is niet de kant van mij die je af wilt roepen over jezelf.”

Mag dit wel? Het gaat om een supermarkt en dit bericht was aan de vakkenvullers.

Op grond van de AVG mag een werkgever niet zomaar camerabeelden voor controle gebruiken.
Waarschijnlijk is de cameracontrole in de supermarkt bedoeld voor de veiligheid en/of als er diefstal plaats heeft gevonden. Dan worden om die reden de beelden gemaakt. In principe mag de werkgever dan niet diezelfde beelden voor andere doeleinden gaan gebruiken.
Uiteindelijk is het altijd afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Maar in dit geval lijken de appjes daarnaast ook een dreigende toon te hebben.

In bepaalde gevallen is het ook mogelijk om een klacht in te dienen bij de autoriteit persoonsgegevens (een link staat onderaan dit bericht).

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u de zaak verder wenst te bespreken en/of juridische bijstand wenst.

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/gebruik-uw-privacyrechten/klacht-melden-bij-de-ap

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag