Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag werkgever mij voor meerdere uren inplannen tijdens revalidatie?

Ik werk in de zorg, heb een contract van 16 uur per week. Ik word elke keer meerdere uren per week ingepland, 27, 28 of 32 uur in een week en dan krijg je een week met 3,5 uurtjes dat je moet werken.
Ik was ziek na een blessure en ik ben nu aan het werk, mag niet meer dan 4 uurtjes per dag en ik mag zelf kijken hoe het gaat.
Ik ben een sporter en het ging beter dan mijn arts fysio en ik had verwacht. kon niet lopen, na 3 maanden doorzetten ging het weer. Ik ben aan het werk en word gedwongen on 27,5 uur in een week te gaan werken, en ik ben nog aan het revalideren.
Van mijn werk moest ik naar arbo arts, 3 kwartier daar naar hoofdgebouw gereden voor gesprek met arbo arts. Kreeg ik te horen dat zij niet weer werkt en dat er vandaag geen afspraak staat gepland en ik heb die uitnodiging zwart op wit. parkeer garage ook betaald. Ik moest naar mijn teamleider om te zegen dat het niet door ging. Hij had ook een cc gekregen van mijn uitnodiging.
Ik heb hem gevraagd, wie gaat mijn kilometer en parkeergarage betalen, ik krijg daar geen antwoord op.
Nu krijg ik een mail van hem dat als ik dus die diensten niet ga werken, dat het een probleem kan zijn tot het contract ontbinden. Ik heb een mail naar hem gestuurd dat ik ga werken en dat hij verantwoordelijk is als het fout met mij gaat en dat ik voor mijn rechten gaat. Ik heb nu een uitnodiging dat hij gaat proberen dat wij deze week aan tafel gaat zitten.
Mijn vraag is, ik heb een contract van 16 uur per week, tot hoeveel uur per week mag het komen, want 27 tot 32 per week kan toch niet?

Basis is dat contract contract is. Als dit voor 16 uur is, dan bent u niet verplicht om meer dan de contracturen te werken. Er kunnen we uitzonderingen zijn, maar allee als dit in onderling overleg en schriftelijk is vast gelegd.
Gelet op de hoeveelheid vragen lijkt met mij goed om vrijblijvend met elkaar te bellen. U kunt mij op werkdagen bereiken via boksjuristen.nl. Wat uw werkgever hier doet, lijkt juridisch niet te kloppen. Ik hoor graag van u.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag