Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mag sportschool de 24/7 toegang beperken?

Ik heb een contract bij een sportschool bij mij in de buurt. Ik heb een contract voor 24/7 fitness, en dan mag ik onbeperkt sporten. Nu is het volgende aan de hand:
De sportschool eigenaar zit met het probleem dat leden vrienden meebrengen en die met hun chip binnen laten door de 24/7 draaideur. Je kan namelijk zo vaak naar binnen als je wil.
Nu heeft hij gisteren de draaideur zo ingesteld dat je met je chip maar 1 keer per dag naar binnen kan. Ik zelf sport regelmatig 2 keer op een dag, bijvoorbeeld 's ochtends even cardio en 's avonds krachttraining. Echter kan ik nu niet meer 2 keer op een dag naar binnen omdat de poort dan geblokkeerd wordt. Ik kan nu dus alleen voor een tweede keer naar binnen als het personeel aanwezig is, en dat zijn ze niet altijd. Ik kan nu ook niet meer iets uit mijn auto pakken als ik iets vergeten ben, want dan kom ik niet meer binnen.
Ik betaal voor 24/7 onbeperkt, mogen ze dit doen? Wat kan ik het beste doen? Met de eigenaar is heel slecht te praten..

Het is begrijpelijk dat de eigenaar maatregelen neemt. Nu is er echter (zoals u ook aangeeft) sprake van veel meer beperkingen (ook) voor leden die geen vrienden meenemen.

In dit soort situaties is het altijd belangrijk om te weten wat er in het contract staat. Stel dat daar zou staan dat u maar 1x per dag mag sporten dan wordt het wat moeilijker. Maar ik ga er voor het gemak even van uit dat er bij een 24/7 abonnement meerdere keren gesport zou morgen worden.

In dat geval wordt u door de maatregel van de eigenaar ernstig beperkt.
Dit gebeurd ook op een manier die verder gaat dan nodig is i.v.m. de belangen van de eigenaar. Het lijkt mij dat het technisch mogelijk zou moeten zijn het systeem zo in te stellen dat je bijvoorbeeld maar 1x per uur naar binnen kan (of half uur). Zo wordt aan de belangen van de eigenaar tegemoet gekomen en kunnen anderen vaker sporten.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel om e.e.a. verder te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag