Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag mijn werkgever mijn opgebouwde vakantieuren/-dagen in houden vanuit een VSO?

Ik ben nu aan aantal maanden ziek en ik heb een contract voor onbepaalde tijd en per 07/2018 in dienst gegaan. We hebben samen besloten dat het beter voor mij is om de wegen te scheiden d.m.v. een VSO. Hierin wordt aangegeven dat ik de laatste maand vrijgesteld ben van werkzaamheden (terwijl ik nog ziek ben). Maar daardoor vervallen dus de opgebouwde vakantiedagen/-uren en de uitkering daarvan. Heb ik wel of geen recht op deze uitkering bij de eindafrekening?

Indien u ziek bent raad ik u af, in verband met een eventueel aan te vragen uitkering, om zomaar akkoord te gaan met een vso. Uitkeringsrechten kunnen dan vervallen. Indien u al een vso hebt getekend, kunt u binnen 2 weken ontbinden. Ik raad u aan om u (zo spoedig mogelijk) te laten adviseren alvorens verdere stappen te nemen door een arbeidsrecht-specialist. U mag mij gerust vrijblijvend bellen.
Indien u overigens in een vso zou overeenkomen dat openstaande vakantiedagen vervallen, dan vervallen die ook.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hi Boudewijn,

Dat begrijp ik heel goed. Echter was dat niet het antwoord op mijn daadwerkelijke vraag ;-). Heb ik rechtelijk gezien, wel of geen recht op de openstaande vakantiedagen?Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag