Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag mijn werkgever extra gemaakte uren maandelijks uitbetalen?

Mijn werkgever wilt mij een 7,5 uur contract aanbieden. Ik heb bij dit bedrijf nu 4 jaar gewerkt op tijdelijke en nul uren contracten, tijdens deze tijd werk ik minstens 2 dagen per week (ongeveer 15 uur). Mijn werkgever wilt mij de 7,5 uur aanbieden met als voorwaarde ik de extra gewerkte uren maandelijks ook uitbetaald krijg. Mijn baas heeft mij verteld dat dit niet meer mag van de overheid, maar de persoon die mij het contract aanbied geeft aan dat dat wel mag. Van mijn leidinggevende mag ik wekelijks nu zelfs 3 dagen werken, die wil ik natuurlijk ook gewoon uitbetaald krijgen i.p.v. 7,5 uur.
Kan ik dit contract ondertekenen of moet ik meer uren eisen? (ik heb al meerdere keren gevraagd om meer uren, maar het blijft terug komen op 7,5)
Ondertussen zit ik ook al zonder contract te werken aangezien ik op 7/8 21 jaar ben geworden, dan moet ik verplicht aan een x aantal uren contract zitten.

Ik hoor graag uw advies hierover.

Met vriendelijke groet,

Indien u gedurende een bepaalde termijn, minimaal 3 maanden aangesloten, een gemiddeld aantal uren werkt, is mogelijk sprake van een rechtsvermoeden omtrent de omvang van uw arbeidsverhouding. Dus als u minimaal drie maanden aaneengesloten gemiddeld 15 uur werkt, wordt er mogelijk van uitgegaan dat u een arbeidsovereenkomst hebt van 15 uur, en bijbehorende beloning, tenzij de werkgever het tegendeel zou kunnen bewijzen. Mogelijk hebt u dus (al) een loonvordering op uw werkgever. Laat u zich adviseren door een arbeidsrechtspecialist voordat u iets ondertekent. Neemt u gerust vrijblijvend telefonisch contact met u op om uw zaak te bespreken. Ik ben gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag