Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag ik weigeren om die extra dienst te draaien?

ik heb een bepaalde (1-jaar) contract met een beveiligingsbedrijf van 120 uur (beveiliging CAO).
Mijn rooster wordt 1 week eerder toegestuurd, ik word gebeld voor extra diensten (uren) en die neem ik ook mee dus ik draai meer dan 120 uur/maand.
Week later na het ontvanger van mijn rooster, werd ik gebeld voor extra uren voor donderdag 23 september ( die dag heb ik al een vaste dienst van 07:00 tot 11) en ik heb geweigerd wegens voorbereidingen voor mijn examens van vrijdag 24 september .Dag later kreeg ik via planning een email met een titel :verkeerd rooster en ik werd gewoon geroosterd op 23-09 voor een extra dienst van 18:00 - 22:30.
Juridisch gezien mag ik het nog weigeren om die extra dienst te draaien,? wat zijn de juridisch gevolgen?
kan ik nog vast afspraken maken om alleen maar 120 uur te draaien en niet meer??
Bij voorbaat dank

In deze branche gebeurd het wel vaker is mij bekend, maar juridisch zie ik geen grond waarop je werkgever jou hierop kan aanspreken. Tussen werkgever en jou is er een afspraak voor 120 uren en daarop kan jij je werkgever wijzen. .

Draai jij meer dan 120 uren, is alle extra uren die jij wel draait boventallig, oftewel meer dan je hoef te draaien.

De planning was verkeerd, is een fout van de werkgever, niet van jou. Daarnaast betreft zoals ik je bericht lees opnieuw een extra dienst, niet een reguliere dienst. Telefonisch heb je ook aangeven waarvoor je het weigert.

Hou mij op de hoogte als je hier toch nog hulp bij nodig hebt. Mijn Telefoonnummer is 06-15250102/ j.voots@smartcapacity.nl

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag