Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag een werkgever eisen dat ik andere werkdagen werk, waardoor er hoge kosten voor kinderopvang zijn?

Ik ben 5 jaar werkzaam bij hetzelfde bedrijf. Woensdag is al die jaren mijn vrije dag geweest omdat mijn werkgever dat prettig vond. De oppas voor mijn kinderen heb ik zo geregeld dat zij naar oma's en schoonzus gaan waardoor wij geen kosten hebben voor kinderopvang. Nu eist mijn werkgever dat ik op woensdag ga werken waardoor ik mijn oppas oma's en schoonzus kwijt ben (zij zijn zelf die dag werkzaam) en moet ik dus hoge kosten voor kinderopvang gaan maken.

Mag mijn werkgever van mij verwachten dat ik hierin mee ga?

Dat hangt van de precieze omstandigheden af. Als u al 5 jaar dezelfde vrije dag heeft zou u kunnen stellen dat dit ondertussen een vaste afspraak is geworden. Staat er iets over een vaste vrije dag in uw contract, de voorwaarden, cao of het kantoorhandboek?

In het arbeidsrecht worden de termen goed werkgeverschap en goed werknemerschap gebruikt.
Zo kan van een goed werknemer bijvoorbeeld verwacht worden dat een werkdag aangepast wordt als daar een goede reden voor is. Voorbeeld: ziekte of ontslag van een collega waardoor er (tijdelijk) op de woensdag iemand nodig is.
Aan de andere kant houdt dit ook in dat een werkgever meestal niet zonder goede reden ineens op een afspraak kan terugkomen die al 5 jaar doorgang vindt. Daarbij kan ook meespelen of er overleg heeft plaatsgevonden.

U kunt vrijblijvend contact op nemen als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag