Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag een werkgever dit eisen en wat zijn de gevolgen voor mij?

Ik will solliciteren bij een soort gelijk bedrijf maar wel voor een andere of soortgelijke functie als nu.

Dit staat in mijn contract:

U doet bij ons kennis op waarvan een eventuele nieuwe werkgever in dezelfde branche zou kunnen profiteren. Gezien de huidige economische crisis en de concurentie op korte afstand is het de werknemer derhalve verboden om, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van werkgever, zowel tijdens het dienstverband als gedurende 2 jaar na beƫindiging daarvan, in Nederland, direct of indirect in dienst te treden bij, of op enigerlei wijze werkzaamheden te verrichten of belang te hebben in een zaak/onderneming gelijk, gelijksoortig of aanverwant aan die van werkgever.

Allereerst is het belangrijk om te weten wat voor functie u heeft en of u een vast contract of een tijdelijk contract hebt. Bij een tijdelijk contract mag er namelijk niet zomaar een concurrentiebeding worden opgenomen.

Bij een vast contract kan wel een concurrentiebeding worden opgenomen maar kan een dergelijk beding onredelijk zijn als u daar teveel last van heeft. Als uw werkgever geen toestemming kunt u de rechter verzoeken het beding (gedeeltelijk) vernietigen.

In uw contract staat wel een heel verstrekkend concurrentiebeding. Het gaat om heel Nederland, direct, indirect en/of gelijksoortige ondernemingen. Dat zou kunnen inhouden dat u bijna nergens anders meer kunt werken.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u vragen heeft of om de omstandigheden van uw geval te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag