Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mag de verhuurder mij uit het huis zetten?

Ik woon sinds 08-07-2019 in een particuliere huurwoning, en ik heb een contract tot 09-07-2021 (2 jaar) de verhuurder geeft aan dat hij de woning wil verkopen en wil dat ik per 09-07-21 de woning zal verlaten.
Mag hij dat zomaar doen?

Ja als je een contract hebt voor twee jaar mag verhuurder het einde van de huur aanzeggen; een reden hoeft hij niet te noemen.

Beoordeel dit antwoord:

-Beste, ter aanvulling wel het advies dat je goed moet kijken naar het moment WAAROP aangezegd wordt. Dit is namelijk van cruciaal belang, het mag namelijk niet te laat maar het mag ook niet te vroeg. Als ik zie dat je contract op 9 juli afloopt, dan zou de aanzegging misschien nog wel eens te vroeg hebben plaatsgevonden. Als dat het geval zou zijn, dan heeft de aanzegging geen werking.

Beoordeel dit antwoord:

Dat klopt hoor, maar te vroeg aanzeggen is aan de orde geweest in rechtszaken en wordt ook gezien als een geldige aanzegging.

Beoordeel dit antwoord:

Hi Monique, als jij daar een vindplaats van hebt, dan zou ik die graag ontvangen. Mij is één uitspraak bekend, waarbij de aanzegging 3 maanden en twee dagen van te voren had plaatsgevonden. Hiervan oordeelde de rechter dat de huurder niet in de belangen was geschaad. Na deze uitspraak zijn echter meerdere uitspraken gewezen waarin juist bevestigd werd dat het gaat om een harde termijn. Immers voor de aanzegging van het eindigen van de huurovereenkomst voor bepaalde tijd geldt een geconcretiseerd specifiek tijdvak. Vindt de opzegging buiten dat tijdvak plaats, dan ontstaat een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. De rechter kan dit niet herstellen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag