Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Letselschade na aanrijding op motor

Drie maanden geleden ben ik aangereden buiten mijn schuld. De tegenpartij was bestuurder van een auto, ik zat op een motor. De materiele schade is afgehandeld, echter loopt er nog een letsel schade melding. Betreffende letsel is een ontwricht ellenboog-gewricht waarvoor ik fysio behandelingen krijg. Mijn verzekering zegt dat ik eerst de behandelingen uit mijn zorgverzekeringspakket op moet maken. De behandelend fysiotherapeut zegt dat dit niet klopt gezien ik chronisch rug patiënt ben.
Als voorbeeld : ik gebruik nu al mijn behandeling van mijn zorgverzekering op aan de ellenboog en ga in b.v. december door mijn rug, dan moet ik de behandelingen voor mijn rug zelf betalen.

Hoe zit dit en moet ik hiervoor contact opnemen met een letselschade advocaat? Hoe kan het dat ik eerst mijn fysio pakket op moet maken voor behandelingen na een aanrijding?

Met vriendelijke groet,

Bedankt voor het stellen van uw vraag.

Als de aansprakelijkheid is erkend, moet de verzekeraar uw schade als gevolg van het ongeval vergoeden. Dat geldt ook voor de kosten van fysiotherapie. U heeft echter ook een 'schadebeperkingsplicht'. In het kader hiervan is het de vraag of het redelijk is dat u eerst de behandelingen uit uw zorgverzekeringspakket opmaakt, voordat de behandelingen worden vergoed. Naar mijn mening is dit niet redelijk. Er is een reële kans dat u de behandelingen uit uw zorgpakket opmaakt in verband met uw rugklachten. Hierdoor moet u mogelijk een deel van uw schade zelf vergoeden. Dat kan en mag niet de bedoeling zijn.

Het is raadzaam om contact op te nemen met een letselschade advocaat. Die kan u nader adviseren en u mogelijk helpen in de discussie met de verzekeraar. U kunt hiervoor vrijblijvend en kosteloos contact met mij opnemen via 033-3037947. Ik sta u graag te woord.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag