Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


L.s

Ik heb een conflict met mijn ex man over het naleven van de betaling zoals vast gesteld is in het ouderschapsplan van 17 april 2013.
Het gaat nu om inhouding van €25,- per maand omdat mijn ex man claimt dit voor de scouting te betalen. Echter heeft hij hem op de scouting gedaan zonder overleg met mij, en de contributie bedraagt €18,50 p/m.

En is er in de afgelopen jaren uiteraard meer financieel niet correct gegaan. Mijn ex man vind ook dat het ouderschapsplan is achterhaalt omdat het nu 7 jaar later is. Ook andere afspraken worden niet nageleefd.
Kunt u mij vertellen wat mijn rechten zijn en hoe ik verder kan reageren.
Mijn zoon is bijna 17 en ik heb nu zoveel toegegeven en geaccepteerd dat ik daar geen zin meer in heb.
Echter een hoop gedoe voor 1 jaar is ook zinloos maar mijn zoon gaat ook na zijn 18de met dit gedrag van zijn vader te maken krijgen.En ik hem hierin wil beschermen.

Alvast bedankt voor de moeite en wachtend op reactie.
Teken ik met vriendelijke groet,

Misschien kijkt uw zoon anders tegen de zaken aan. Als hij 18 wordt zal uw ex alimentatie direct aan hem moeten uitbetalen. Na 7 jaar is een overeenkomst van zorgafspraken wel aan vervanging toe zeker als een kind volwassen wordt en naar een andere school gaat of gaat werken.

Beoordeel dit antwoord:

Als de alimentatieplicht is vastgelegd in een beschikking van de rechtbank, kunt u voor de hele achterstand beslag laten leggen op het inkomen van uw ex.

Kosteloos kunt u dit ook doen voor de laatste zes maanden, via www.lbio.nl

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag