Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Kunnen we ondertekende keukenofferte annuleren?

Bij keukenkampioen hebben we een handtekening onder een offerte voor een keuken gezet. De volgende ochtend hadden we spijt en meteen gebeld om te annuleren. Vervolgens meteen op de mail aan keukenkampioen gezet. Ze hadden het erover dat we 30% annuleringskosten moeten betalen. We hebben echter alleen een aanbetaling van 50 euro gedaan ivm een barbecue die we erbij zouden krijgen. Ze hebben geen onkosten naar ons idee. Wat zijn onze rechten hier? Zijn er tips?

Dat is mede afhankelijk van wat er in de eventuele algemene voorwaarden staat (en of deze rechtsgeldig zijn verstrekt of u er kennis van heeft kunnen nemen). Ook is het afhankelijk of u in persoon hebt getekend/besteld of via internet. Op de site van Keukenkampioen zie ik onderstaande:

- Bij de koop van een keuken kan een consument binnen 2 dagen, beginnend de dag na het sluiten van de koop, schriftelijk annuleren tegen een vast percentage van 5% van de koopsom met een minimum van € 500.
- De consument hoeft bij een buiten de verkoopruimte of op afstand gesloten overeenkomst geen annuleringskosten te betalen als hij gebruik maakt van het herroepingsrecht zoals in de wet en in artikel 18 D voor deze verkoopmethode is vastgelegd.
https://www.keukenkampioen.nl/voorwaarden/algemene-voorwaarden/

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u nog vragen heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag