Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Klaagschrift ingevorderd rijbewijs, wel of niet doen?

8 juni 2021 is mijn rijbewijs ingevorderd wegens te hard rijden. Ik heb een verzoek brief om mijn rijbewijs terug te vragen verstuurd naar het CVOM. Hierin is een werkgeversverklaring aanwezig en beschrijf ik dat ik mantelzorg aan mijn vader geef, die zwaar te lijden heeft gehad over corona.

18 juni heb ik een brief ontvangen dat mijn rijbewijs 2 maanden ingehouden wordt.
Omdat er in deze brief geen verwijzing naar mijn verzoekschrift staat vermoed ik dat deze nooit (of te laat) gelezen is.

Nu zou een volgende stap zijn om een klaagschrift te versturen. Ik vraag mij af of ik dit moet doen en of dit überhaupt nut heeft. Ook vraag ik mij af wat de eventuele gevolgen zijn als ik een klaagschrift verstuur.

Eerder boetes:
- 12 jaar geleden ben ik gedagvaard omdat ik binnen 1 jaar tijd 2 keer met meer dan 30 km/h gepakt ben. Ik heb toen een voorwaardelijke rijontzegging gekregen.
- Mijn rijbewijs is nog nooit eerder afgepakt
- Ik heb ik het verleden meerdere boetes gekregen van snelheden rond de 30 km/h, maar nooit boven de 50 km/h

Het lijkt mij onder de door u geschetste omstandigheden zeker zinvol om een klaagschrift in te dienen over de inhouding van uw rijbewijs. 12 jaar terug is al weer n lange tijd geleden. Over het algemeen kijkt men in het strafrecht 5 jaar terug bij de beoordeling van zaken. Hoewel de rechter dit zeker zal noemen op zitting. Ik kan u hier desgewenst in bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag