Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Kinderalimentatie, ze geeft aan dat ze de deurwaarder gaat inschakelen

Wij zijn gescheiden. We hebben een Ouderschapsplan, echter sinds januari 2021 wijkt mijn ex-partner hier vanaf doordat ze een burn-out heeft.
De kinderalimentatie (€ 546,27 per maand) is gebaseerd op 5 dagen opvang per maand, nu heb ik 30 DAGEN per maand voor mijn zoon (8 jaar) gezorgd (al 5 maanden lang) ik heb daarom € 250 betaald in plaats van € 500 ben ik hier toe gerechtigd of mocht ik dat niet doen?

In onderling e-mail overleg is in eerdere fase van haar kant aangegeven € 300 moest betalen. Ik heb haar aangegeven dat ik € 200 nog zou betalen aan haar. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op € 250 en heeft dit de afgelopen maanden plaatsgevonden. Ze heeft hier verder niet op gereageerd.
En komt zij met een vrij dreigende e-mail aan dat ze € 400 betaald wil hebben met terugwerkende kracht vanaf januari.

Tevens geeft ze hierbij aan dat een Deurwaarder inschakelt zal worden als ik niet voor 21 mei betaal.

Staat ze hierin sterk wat is uw advies?

Als u op dit moment voor uw zoon zorgt en hij al die tijd ook bij u verblijft, kan er eventueel een verzoek tot nihilstelling van de kinderalimentatie worden ingediend. Zij heeft dan vermoedelijk namelijk geen kosten meer voor hem. Als er een deurwaarder ingeschakeld wordt en u aangeeft dat er een procedure loopt voor de nihilstelling, kan de deurwaarder evt wel doorzetten als uw ex-partner dat per se wenst. De kosten van de deurwaarder kunt u dan nadien mogelijk op de ex-partner verhalen. Desgewenst kan ik u bijstaan bij het indienen van een verzoek tot nihilstelling c.q. verlaging van de alimentatie. Overigens kunt u alsdan ook van uw ex-partner vragen dat zij dan aan u kinderalimentatie gaat betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag