Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan UWV besluit terug gedraaid worden door verzekeringsarts?

Er is afgelopen maart vastgesteld dat ik ongeneeslijk ziek ben (kanker). Ik heb medische papieren op gestuurd naar zorg van zaak. gesprek(ken) gehad met hun, ik kreeg ook advies van ze om vervroegd IVA aan te vragen, dus heb ik gedaan en gekregen 2 weken terug.
maar vandaag kreeg ik van mijn werkgever te horen dat hij was gebeld door zorg van zaak (andere arts waarschijnlijk) die vertelde hem dat hij nergens van wist en vroeg mijn werkgever om een kopie van de uitslag UWV op te sturen. ik wil dus eigenlijk weten wat hier eventueel de gevolgen van kunnen zijn? bij voorbaat dank!

Indien u een IVA-uitkering hebt aangevraagd, ontvangt u daarover over enige tijd een beslissing. Indien u het niet eens bent met die beslissing, kunt u uiterlijk binnen zes weken bezwaar maken. Dat is een fatale termijn. Ik adviseer u zich dan te laten bijstaan door een jurist die daar ervaring mee heeft. Uw werkgever zal als belanghebbende bij de besluitvorming van het UWV worden betrokken, aangezien die besluitvorming voor hem (financiƫle) consequenties kan hebben. De werkgever heeft geen recht op het verkrijgen van medische informatie over u. Ik wens u veel sterkte in verband met uw gezondheid.

Beoordeel dit antwoord:

De aets van Zorg v.d. Zaak (ArboDienst) heeft recht op de medische stukken. De werkgever niet. Wel kunt u de werkgever een brief/beslissing van het UWV toesturen wanneer daarin geen medische informatie staat.

Wilt u bezwaar maken tegen een beslissing van het UWV -> zorg dat de advocaat lid is van de Specialisatievereniging Sociaal Zekerheidsrechtadvocaten (SSZ)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag