Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Kan ik ziek mijn ontslag indienen?

Momenteel ben ik nog werkzaam in een bedrijf waar ik zo snel mogelijk weg wil, iedere dag is het de twijfel om me ziek te melden met burnout klachten of toch 'nog even vol te houden'. De nieuwe baan waarbij meer rust en regelmaat komt staat voor de deur, het contract komt eraan. Wat zijn de mogelijkheden om mij ziek te melden bij de huidige werkgever en tijdens ziekte ontslag in te dienen, wetende dat de nieuwe baan rond is? Levert het een probleem op als je ziek uit dienst gaat of is er een manier waarop aan te tonen is dat het voor korte duur is aangezien het komt door de omstandigheden bij de huidige werkgever en ik hier dus uit stap.

Allereerst kan ik me voorstellen dat het erg moeilijk is om elke dag tegen het werk op te moeten zien en u af te vragen of u het die dag nog vol kan houden. Ziek zijn is niet alleen het moment dat u het werk volledig niet meer aan kunt.

Als u ziek bent, bent u dus ziek of er nou een nieuwe baan in het zicht is of niet. Wel kan het zo zijn dat uw werkgever laat onderzoeken of u daadwerkelijk ziek bent. Een arbo/bedrijfsarts kan ook rekening houden met (psychische) omstandigheden bij een beoordeling.

U kunt in principe zelf bepalen wanneer u ontslag neemt. Dit kan ook tijdens ziekte. Het ontslagverbod ziet op uw werkgever, u mag niet worden ontslagen tijdens (vastgestelde) ziekte.

Vaak is dit niet verstandig omdat er een grote kans is dat u dan geen ziektewet- of ww uitkering zult krijgen. Maar in het geval u zeker weet dat u een nieuwe baan heeft/zult krijgen zijn de risico's kleiner.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag