Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Kan ik gedwongen zorgverlening afdwingen?

Mijn vader heeft een poos geleden mijn moeder proberen om te brengen en is ook een ernstige bedreiging voor mij en mijn broers op dit moment. Dit heeft op het eerste gezicht te maken met een langslepend familieconflict, dat iets te complex is om in deze vraag uit te wijden.
Het is mij echter, buiten dit conflict vooral opgevallen dat mijn vader heel ander gedrag is gaan vertonen.
Ik heb al een poos het vermoeden gehad dat mijn vader aan een geestelijke ziekte lijdt, ik heb hier echter nooit een concrete vinger op kunnen leggen.
Mijn vader is in het verleden altijd een bijzondere doch lieve en zorgzame man geweest en is vooral in de laatste paar jaren veranderd in een een onberekenbaar en meedogenloos iemand bij wie de stemming elk moment kan opslaan.

Ik zou heel graag willen dat deze man psychologisch onderzocht wordt, echter ik denk niet dat hij ooit zal willen meewerken.
Ik vrees ook dat, zelfs als ik voldoende bewijs zou hebben, dat het een hele toer zou worden.

Toch zou ik graag een poging willen doen en willen weten wat hier voor nodig is, en of een dergelijke rechterlijke machtiging haalbaar met de bewijzen, getuigenissen en aanwijzingen die ik heb. en of zoiets op korte tijd kan, of dat het een heel lang en prijzig verhaal gaat worden

U kunt niet afdwingen dat uw vader wordt onderzocht op psychische stoornis. Als er door deze stoornis een gevaar is voor andere personen, dan raad ik u aan de politie in te schakelen. Deze kunnen de ernst van de situatie inschatten en maatregelen nemen in het belang van de openbare orde en veiligheid.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag