Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Kan er zomaar een streep door mijn functie worden gezet?

Ik heb een vast contract voor onbepaalde tijd in een verpleeghuis als projectverpleegkundige.
Ik ben eind 2019 in dienst genomen als verpleegkundige, ter verbetering van de kwaliteit op de afdeling. Omdat het toen nog geen direct bestaande functie was is het betiteld als projectverpleegkundige.
Nu heeft de organisatie nieuwe plannen met de inzet van kwaliteitsverpleegkundigen. Deze functie ziet er alleen heel anders uit dan wat ik nu doe. Maar, mijn functie houdt nu op met bestaan. Ik mag mijn werk niet meer zo doen zoals ik het deed. Daar is geen begroting meer voor. Ik mag dus solliciteren voor de nieuwe functie van kwaliteitsverpleegkundige, maar deze past niet bij mij en dus heb ik besloten niet hierop te solliciteren.
Ik heb nu de keuze om terug te gaan, volledig in zorg als EVV'er, of dus te solliciteren voor de nieuwe functie.
Anders houdt het op voor mij.

Kan dit zomaar? Kan er zomaar een streep door mijn functie worden gezet? Ik heb toch een vast contract voor onbepaalde tijd?
En wat houdt het verder in voor mijn salaris? Kan ik bijvoorbeeld dalen in functieschaal? Ik zit nu in schaal 50 (10 jaar anciƫnniteit), de functie van EVV zit in schaal 45. Of houd ik mijn recht op schaal 50? Ook staat in mijn contract dat ik van maandag t/m donderdag werk, alleen maar dagdiensten. Mag dit ook worden veranderd?
Als ik weg ga uit de organisatie, wat ik niet zou willen, heb ik dan nog recht op een vergoeding?

Ik zit met allerlei vragen en hoop dat iemand mij hierin kan informeren.
Groet,


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag