Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Is mijn ww-aanvraag onterecht afgewezen?

Beste,

Op 16 aug 2020 heb ik zelf ontslag genomen bij mijn oude werkgever (wergever A) omdat ik toen pas zwanger was en dit te zwaar werd voor mij. Hier had ik een vast contract (3 jaar gewerkt). Op 31 augustus 2020 ben ik begonnen bij een andere baan waar ik mijn functie ook zittend kon uitvoeren wegens zwangerschap. Maar helaas is mijn contract niet verlengd en ben ik vanaf 31 december 2020 werkloos geworden. Ik heb toen ww aangevraagd en deze is afgekeurd omdat ze aangeven dat ik verwijtbaar werkloos ben geworden terwijl ik duidelijk heb aangeveven dat het zwaar was met mijn zwangerschap en dat er geen zittende functie was bij werkgever A. Nu zit ik hoogzwanger thuis met heel veel stress en verdriet over de toekomst van mijn baby die over 7 weken gaat komen. Ik vindt dat mijn ww aanvraag onterecht is afgekeurd kan iemand mij advies geven of uwv dit mag doen?

Alvast bedankt.

Beste mevrouw,

Als u bij de baanwisseling vooruitzicht had op een dienstverband van minimaal 26 weken, zou u niet verwijtbaar werkloos zijn. Uit uw vraag maak ik op dat uw nieuwe contract echter minder dan 26 weken duurde.

UWV zou in uw geval moeten onderzoeken of de (persoonlijke) omstandigheden waaronder de baanwisseling heeft plaatsgevonden met zich meebrengen dat u verwijtbaar werkloos bent geworden.

Ik adviseer u om tijdig in bezwaar te gaan. Ik kan u daarbij helpen. Mijn emailadres is s.arikan@spuistraat10.nl

Ik vraag mij ook af waarom de werkgever uw contract niet heeft verlengd. Uw zwangerschap mag niet de reden zijn dat uw contract niet is verlengd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ze hebben mijn zwangerschap natuurlijk niet als reden opgegeven. Denkt u dat UWV mij onterecht heeft afgewezen?


Ik zal reageren op uw e-mailbericht

Beoordeel dit antwoord:

Wanneer u ontspag eemt kan dit ontslag zogenaamd 'doorwerken'. Het UWV vindt namelijk dat wanneer u geen ontslag bij werkgever A genomen had, daar nog zou (kunnen) werken. Het gaat er dan ook om aan te tonen, dat langer bij werkgever A blijven geen optie was. Het UWV legt daarbij de lat (zeer) hoog.

Ik adviseer u bezwaar te maken. Laat u dan wel bijstaan door een advocaat, die aangesloten is bij de specialisatievereniging Sociaal Zekerheidsrecht advocaten (SSZ), een kwaliteitskeurmerk. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag