Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Is mijn concurrentiebeding geldig?

Ik werk als bedrijfsleidster bij een optiekzaak. 11 jaar geleden ben ik daar begonnen als verkoopmedewerker. Ik wil nu graag ergens anders gaan werken omdat ik veel te weinig verdien. De zaak waar ik wil gaan werken valt binnen een straal van 15 km, wat betekend dat het binnen het concurrentiebeding valt. Echter verdien ik daar met een lagere functie meer. Het lijkt mij daarom niet redelijk mij een boete te geven. Daarbij heb ik gelezen dat het soms niet geldt als je functie is veranderd en er niet opnieuw een contract is getekend. Echter staat er op mijn loonstrook geen functie omschrijving, ik heb dus geen bewijs dat ik veel te weinig verdien en een andere functie heb.
Daarbij zou ik nog graag willen weten wat een redelijk bedrag zou zijn als het wel geldt.

Zeer waarschijnlijk is het non-concurrentiebeding (ncb) niet meer geldig. Zekerheid kan echter alleen de rechter geven. De beoordeling hangt ook af van de exacte concrete feiten en omstandigheden van het geval. Een ncb is namelijk zeer complex. Ieder handboek begint met te zeggen dat er in zijn algemeenheid weinig over te zeggen valt.

U kunt altijd proberen er met uw huidige werkgever, eventueel met hulp van de nieuwe werkgever, uit te komen. Lukt dat niet, laat u dan adviseren door een in arbeidsrecht gespecialiseerde advocaat, b.v. mij (lid specialisatievereniging). Vaak is het eerste advies gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag