Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Is hoger beroep zinvol bij verloren voogdijzaak?

Na het overlijden van moeder die alleen belast was met het gezag is het gezag open komen te liggen. Vader heeft een aanvraag gedaan voor het gezag bij de rechtbank. Oma en tante achten vader niet geschikt. Via de rechter is er een onderzoek geweest door de raad van de kinderbescherming. In de tussenliggende tijd heeft jeugdbescherming de tijdelijke voogdij gekregen. Kind woont in die tijd bij oma en tante en gaat om het weekend en in overleg in de vakantie naar vader.
De rechter heeft besloten dat vader geschikt is en word belast met het gezag.
Tante heeft door familie van vader te horen gekregen dat vader in het verleden gediagnosticeerd zou zijn met schizofrenie en een zelfmoordpoging heeft gedaan. Ook doet vader uitlatingen over oma en tante die niet correct zijn. Hij beschuldigd oma er onder andere van haar dochter (moeder van het kind) bewust te hebben gedood, omdat oma het kind voor haarzelf wil.
Vader heeft nog 4 kinderen bij een andere vrouw waarmee hij geen contact meer heeft. 2 van deze kinderen hebben verklaringen opgesteld die oma en tante zorgen baden. Hier word niks mee gedaan omdat dit in deze zaak niet ter zaken doet.
Kind geeft nu bij oma aan bang voor haar vader te zijn en heeft meerdere keren aangegeven dat vader vaak zo boos op haar word.
Oma en tante weten dat vader heel boos kan worden en hebben ook huiselijk geweld gemeld vanuit eerdere relatie tussen vader en moeder.
De vraag is of hoger beroep nog zinvol kan zijn?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag