Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Is het toegestaan dat de werkgever je na een burnout geen salarisverhoging geeft, een slechte beoordeling geeft en de bonus niet uitkeert? Ben 2 mnd uit de roulatie geweest en daarna een aantal mnd op therapeutische basis.

In het algemeen kan gesteld worden dat de werkgever meestal de mogelijkheid heeft om bij een slechte beoordeling geen salarisverhoging te geven. Of er geen bonus hoeft te worden toegekend is afhankelijk wat hierover is afgesproken in de CAO en/of de arbeidsovereenkomst.

Beoordeel dit antwoord:

De financiële aspecten hangen mede af van wat daarover is bepaald in uw arbiedsovereenkomst en/of eventuele CAO. Uw ziekte kan een minder functioneren als gevolg hebben en dus een beoordeling negatief beïnvloeden.

Beoordeel dit antwoord:

Hallo,

als je recht hebt op een prestatieafhankelijke bonus dan kan het zijn dat je werkgever de bonus niet hoeft te betalen. Het hangt dus af wat je hebt afgesproken in jouw arbeidsovereenkomst.Dit geldt ook voor jouw vraag over salarisverhoging.

Jaarlijkse salarisverhoging kan ook in een CAO staan. Misschien is er een CAO op jouw arbeidsovereenkomst van toepassing verklaard. Als je vrijblijvend verder wilt praten dan kan dat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag