Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Is het mogelijk om twee contracten te hebben?

Ik heb op dit moment nog een contract lopen bij een kinderdagverblijf. Gisteren was mijn laatste werkdag, maar het contract konden ze niet voor nu al stop zetten, dus die loopt tot eind februari. De reden dat ik gestopt ben is omdat ik scoliose in mijn rug heb dus ik had geen andere keuze. Graag wil ik zo snel mogelijk bij mijn nieuwe baan beginnen, maar ik weet niet of dat mogelijk is omdat je dan zit met de loonheffing. Zal u mij kunnen uitleggen hoe dit werk?

In principe mag u "zoveel" contracten hebben als u wilt, als u het werk maar kunt uitvoeren en er aan de wettelijke regels wordt voldaan.

U heeft een goed punt als u het heeft over loonheffing. Loonheffingskorting kunt u slechts bij 1 baan krijgen. Bij de baan waar u voor kiest zal de werkgever minder loonheffing inhouden (vanwege de korting).

Over het loon van de werkgever waar u geen loonheffingskorting heeft wordt dus meer geld ingehouden (omdat u geen korting heeft).

U kunt zelf kiezen bij welke baan u de korting wilt verwerken. U zou bijvoorbeeld kunnen aangeven bij een nieuwe baan om pas loonheffingskorting te kiezen vanaf maart. Het enige waar u op moet letten is of u geen concurrentiebeding bij uw oude werkgever hebt, maar dat heeft niets met loonheffing te maken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag