Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Is een mondeling ontslag rechtsgeldig?

De werkgever van mijn man heeft vandaag gebeld en is onterecht tegen hem tekeer gegaan. Hierbij heeft hij meerdere malen tegen mijn man gezegd dat hij van hem af wil en wil ontslaan. Het gesprek is opgenomen. Is zijn werkgever nu ook verplicht het ontslag op papier te zetten? Of kan hij mijn man alsnog verplichten te komen werken ondanks de uitspraken van de werkgever?

Het is niet verplicht om het ontslag van de werkgever schriftelijk op papier te zetten, doch is het wel raadzaam. Een mondelinge ontslag is in beginsel geldig echter lastig te bewijzen voor bv de werkgever. Deze zal wel de opzegtermijn in acht moeten nemen indien hij het ontslag wilt doorzetten. Hij kan ondanks de uitspraken ook besluiten hierop terug te komen.
Overigens kan een werkgever niet zomaar de arbeidsovereenkomst opzeggen. Daarbij zal dit door het UWV of kantonrechter getoetst moeten worden.
Indien er een juridisch geschil dreigt, dan adviseer ik uw man spoedig contact met mij/ons netwerk op te nemen om de zaak verder te bespreken. Het eerste half uur is gratis.

Beoordeel dit antwoord:

Er is nog geen sprake van ontslag. Wel van een dreigen met ontslag.

Het is verstandig schriftelijk te protesteren tegen de handelwijze van de werkgever (bewaar kopie/bewijs). Blijft de werkgever vervelend/moeilijk doen, neem dan zsm contact op met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek (max. half uur) gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag