Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Is een atractiepark verzekerd voor letsel van bezoekers?
Mijn dochter is met 2 kinderen in een boomstamatractie geweest, waarbij haar zoontje (8 jaar) zo hard met zijn hoofd op de voorkant sloeg dat er 2 voortanden van zijn blijvend gebid zijn afgebroken. 1 zo erg dat die als verloren mag worden beschouwd. Kan ze hier iets van onkostenvergoeding krijgen of is daar geen kans op? Alvast bedankt,

Beste vraagsteller,
als personen gebruik maken van zulke attracties nemen zij op de koop toe dat er een ongeval als boven omschreven kan gebeuren. Ik adviseer dus niet tot in het uiterste , dat wil zeggen. tot bij de rechter toe, schade proberen te verhalen. Wel zou uw vriendin de schade kunnen melden stellende dat het ongeval niet was gebeurd als de voorzijde van zacht materiaal zou zijn gemaakt bijvoorbeeld, en dan afwachten of drievliet uit coulance een deel van de schade vergoed of deze bij zijn verzekeraar meldt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor deze reactie, en er is zoals u al zegt, altijd wel kans dat er zoiets gebeurd.
Maar deze atractie was glad van het water, en het zou toch veel veiliger zijn als er een paar gordeltjes in zaten.
Toch zullen wij kunnen proberen of Drievliet inderdaad mijn dochter tegemoet wil komen in de kosten die zij de komende jaren moet maken voor een kroon of stifttand.
Bedankt voor de hulp,


Ondanks het feit dat er wellicht een hogere aansprakelijkheidsgrens geldt omdat het een ''risicovolle'' situatie betreft (net als dat de kans op letselschade hoger is tijdens een potje voetbal, ook daar geldt een hogere grens van aansprakelijkheid). Het vrijwillig meedoen hieraan kan aanvaarding van die aansprakelijkheidsgrens betekenen.

Dit neemt echter niet weg dat het attractiepark een zorgplicht heeft jegens haar bezoekers. Aansprakelijkheid uitsluiten in algemene voorwaarden wil niet alles zeggen.

Nooit geschoten is altijd mis, dus ik zou dit zeker aankaarten en niet genoegen nemen met minder dan een redelijke tegemoetkoming. Ze zullen overigens inderdaad verzekering of een '' pot'' hebben voor schadevergoedingen. Ik zie een kans als u dreigt met het bekend maken van de naam van het park, de mate van veiligheid en de reputatie die daarmee verband houdt, dat u dan zonder aarzelen voorzien zult worden van de kosten van de schade.

Wel is het misschien handig als u de naam van Drievliet in bovenstaande vraag voorlopig niet noemt.

Edit: ik zie dat het (naam park) inderdaad aangepast is nu. Overigens, zoals mevrouw Martens-Ferwerda hieronder noemt, kan deugdelijkheid van de gordels bijvoorbeeld aangevallen worden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste heer Tuter, dank voor deze reactie, maar hoe haal ik de naam weer weg, of is het voldoende als ik in volgende mailtjes de naam van dit park niet meer noem.?


Beste vraagsteller,
als er inderdaad gordels ontbreken zou dat een punt zijn waarop uw vriendin wel eens meer kans van slagen heeft bij het vorderen van de schade.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag