Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Inschrijven in gemeente in geval van 2 woningen

Ik heb een vraag over mijn woonsituatie. Ik ben arts en daarnaast student tandheelkunde en woon momenteel in een huurhuis in den Haag waar ik ook ingeschreven sta (GBA). Hier ontvang ik vanwege mijn lage inkomsten ook huurtoeslag. Vanwege mijn studie tandheelkunde in Nijmegen woon ik daar doordeweeks. Ik huur daar momenteel een studio via onderhuur. Voor komend studiejaar zal ik op zoek moeten naar een nieuwe ruimte om te huren. Mijn vraag is of ik verplicht ben me in te schrijven in 2 gemeenten of dat ik in den Haag ingeschreven kan blijven staan en daarnaast ook een woning in Nijmegen kan huren zonder me daar in te schrijven.
Gezien mijn redelijk negatieve ervaringen met de overheid en de trage administratie, wil ik mijn recht op huurtoeslag niet verliezen in den Haag en de beste optie.

Ik zou graag uw advies ontvangen ten aanzien van het inschrijven in 2 gemeenten.

Alvast hartelijk dank!

Nee je kunt je maar op een woonadres inschrijven en juridisch heb je eigenlijk daarin niet een keuze, je woont waar je de meeste tijd doorbrengt, of je sociale leven is, of je familie is, waar je werkt of studeert. De vraag is wel in hoeverre een gemeente een adresonderzoek uit eigen beweging zal opstarten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag