Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ingebrekestelling bij niet aannemen aangetekende brieven?

Verbouwing van gekocht huis. Er is werk verricht. Echter, bepaalde werkzaamheden zijn niet gedaan en de aannemer zegt geen geld meer te hebben. Wij hebben 2 maal een brief gestuurd die aangetekend is en hem in gebreke stelt. Hij neemt deze brieven niet aan.
Hoe kan ik hem in gebreke stellen wanneer hij niet de brieven daarover in ontvangst neemt? Hoe kunnen wij verder met een andere aannemer?

Beste meneer, mevrouw,

De aannemer moet in verzuim zijn. Het verzuim treedt in, wanneer de schuldenaar in gebreke wordt gesteld bij een schriftelijke aanmaning waarbij hem een redelijke termijn voor de nakoming wordt gesteld, en nakoming binnen deze termijn uitblijft.

De wet bepaalt over het versturen van een schriftelijke aanmaning het volgende. Een tot een bepaalde persoon gerichte verklaring moet, om haar werking te hebben, die persoon hebben bereikt. Nochtans heeft ook een verklaring die hem tot wie zij was gericht, niet of niet tijdig heeft bereikt, haar werking, indien dit niet of niet tijdig bereiken het gevolg is van zijn eigen handeling, van de handeling van personen voor wie hij aansprakelijk is, of van andere omstandigheden die zijn persoon betreffen en rechtvaardigen dat hij het nadeel draagt.

Nadat de aannemer in verzuim is, moet de overeenkomst gedeeltelijk ontbonden worden in die zin dat de werkzaamheden niet meer verricht hoeven te worden en een deel van de aanneemsom niet meer betaald hoeft te worden of terugbetaald moet worden.

Mocht u behoefte hebben aan een persoonlijk advies, neem dan gerust contact met mij op via pjdejong@solutionsadvocaten.nl. We kunnen dan de mogelijkheden bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag