Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Inbeslagname van te goeder trouw gekochte fiets

Goede middag, enige tijd geleden heb ik een bakfiets gekocht via Marktplaats. Deze bleek enkele dagen later gestolen. Toen ik hier achter kwam, heb ik de politie gebeld. Zij gaven aan: 'kom maar naar het bureau, dan zoeken we een en ander uit.' Eindresultaat: bakfiets in beslag genomen en ik ben €4000 kwijt. Online kom ik allemaal dingen tegen over 'te goeder trouw' kopen. Hoe kan het dan toch zo zijn, dat de fiets in beslag genomen wordt en ik op geen enkele manier gecompenseerd word? Als ik dit had geweten, had ik waarschijnlijk anders gehandeld, terwijl dit in mijn ogen de juiste handelswijze is. Ik heb helaas geen woonadres of echte naam van de verkoper, maar heb wel een duidelijke foto en een telefoonnummer. Desondanks heeft de aangifte niets opgeleverd. Ik wil het hier nog niet bij laten, want €4000 is voor mij waanzinnig veel geld en ik heb sterk de indruk dat deze meneer een bekende van de politie moet zijn. Dit wordt door een anonieme bron ook bevestigd. Groet,

Als u te goeder trouw bent kan het inderdaad zo zijn dat u de nieuwe eigenaar van de fiets bent geworden.

Hiervoor zijn de omstandigheden waaronder u de fiets gekocht heeft van belang (denk aan de plaats van de koop, de prijs e.d.).

Heeft u nog een update gekregen van de politie en de status van de fiets?

Dat de fiets in beslag is genomen houdt namelijk niet gelijk in dat u de fiets kwijt bent. U bent immers mogelijk de nieuwe eigenaar geworden. De fiets is onder u in beslag genomen en u zou een klaagschrift in kunnen dienen om de fiets terug te krijgen (als de politie de fiets nog heeft). Als het goed is heeft u een bewijs van inbeslagname gekregen.

U zou in eerste de politie kunnen bellen om te vragen wat de status van de fiets is.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u nog vragen heeft of de zaak wenst te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag