Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In October vorig jaar ben ik overeengekomen met de werkgever als monteur op locatie te gaan beginnen. Aangekomen op locatie binnen twee weken werd ik door de 'locatie manager' geintroduceerd op locatie als zijnde smeertechnicus. Toen ik verbaasd reageerde en vertelde dat ik als monteur in dienst getreden was, werd de locatie manager geiriteerd en vertelde dat er geen monteur nodig was maar wel een smeertechnicus, ik liet weten dat ik daarvoor niet gekomen was. In Januarie dit jaar is de smeertechnicus van de locatie in dienst getreden bij de werkgever, en nog geen twee weken daarna ben ik van locatie gehaald en werkzaam geweest in de werkplaats van de werkgever. De 'locatie manager' vertelde mij dat het druk was in de werkplaats met het oog op een onderhouds stop van een andere fabriek. Maar de persoon die mij geinterviewd heeft voor de positie alsook de werkvoorbereider in de werkplaats vertelde eigenlijk zoveel als dat er gewoon werk lag in de werkplaats en niet zozeer de stop de reden was. Toch de werkzaamheden van de onderhoud stop afgehandeld, en nadat dit gebeurd was werd ik op vijdag middag om half vier apart geroepen en werd verteld dat mijn diensten overbodig waren. Ze waren bereid nog een week door te betalen, en de volgende week werd ik op non actief gezet.
In mijn opinie hebben ze mij nooit als monteur op locatie beoogd, en ze waren niet bereid mij het werk te laten doen waarvoor ik dacht te hebben gesolliciteerd.
Ik ben in dienst van een recruitment agency bij de werkgever gekomen.
Hoe moet en/of kan ik deze situatie benaderen?
Moet ik gewoon blijven werken, ookal ben ik nonactief gesteld?



U schrijft dat u 'in dienst van een recruitment agency bij de werkgever gekomen' bent. Ik vermoed dat u bedoelt dat u in dienst bent bij de werkgever. Graag even uw bevestiging (of ontkenning). Verder is om uw situatie goed te beoordelen nodig dat u aangeeft wat voor overeenkomst u heeft (voor hoeveel uur, voor hoe lang etc.).
Voor nu kan ik alleen maar in het algemeen adviseren dat u z.s.m. schriftelijk protesteert tegen het ontslag, en daarbij aangeeft dat u zich beschikbaar houdt om te werken en aanspraak maakt op uw loon.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik ben inderdaad bij de werkgever in dienst, voor bepaalde tijd wel te verstaan 1 november 2012 t/m nov 2013, 40 uur in de week. Proeftijd 1 maand, daarna een maand opzegtermijn.




Dan is duidelijk bij wie u z.s.m. per aangetekende brief moet protesteren tegen het ontslag, en daarbij aangeeft dat u zich beschikbaar houdt om te werken en aanspraak maakt op uw loon. Een voorbeeld tekst vindt u op deze site op http://www.rechtswinkel.nl/documenten/13/protestbrief-tegen-ontslag.html.

Het is verder raadzaam om een arbeidsrechtjurist in te schakelen om u bij te staan en zo nodig voor u een loonvordering in te stellen en wedertewerkstelling te vorderen.

N.B.: Het zomaar akkoord gaan met dit ontslag betekent dat u uw uitkeringsrechten kunt verliezen.

U kunt daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met een van de arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.

Ik help u hier graag bij.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag