Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


In juli 2009 ben ik aangehouden door de politie omdat ik op de stoep had geparkeerd en was gaan lopen. Ik was toen soldaat en had verlof. Er werden toen 2 strafbare feiten opgelegd. Verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed. Nu 4 jaar later wil ik gaan her intreden bij defensie. Deze 2 strafbare feiten zijn dus tegelijkertijd opgelegd en voor de rest ben ik nooit in aanraking geweest met de politie en justitie. Mocht ik niet door de screening komen omdat dit pas 4 jaar geleden is opgelegd, heeft het dan zin om in hoger beroep te gaan? Aangezien dit eenmalig is gebeurd en het een aantal jaar geleden is. Maak ik enige kans in zo'n geval?

Bedoelt u hoger beroep tegen de uitspraak in de strafzaak of bezwaar tegen de afwijzing van de screening?

Hoogstwaarschijnlijk is de termijn om beroep in te stellen tegen het vonnis in de strafzaak al verstreken, dit kunt u eventueel verifieren bij de rechtbank.

Het is mij niet bekend was de screening bij Defensie inhoud en of u daartegen bezwaar/beroep kunt instellen. Indien de VOG wordt afgewezen, staat daar bezwaar tegen open.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik bedoel in hoger beroep tegen de afwijzing van de screening, mocht ik deze krijgen. Het is mogelijk hierin beroep te gaan, dit heb ik namelijk al gevraagd. Ik verwacht absoluut geen Ja of Nee als antwoord maar hoop op ervaringen waar uit blijkt dat hier toch enige kans is, aangezien de veroordeling voor het rijden onder invloed en het verlaten plaats ongeval, de enige is in al mijn levensjaren. Zelfs geen boetes.

In ieder geval bedankt voor uw antwoord mevrouw van de Laak.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag