Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In hoeverre is een concurrentiebeding rechtsgeldig als de arbeidsovereenkomst niet is ondertekend door een volgens de KvK bevoegd persoon.

Het gaat om twee tijdelijke arbeidsovereenkomsten (één van een half jaar en één van een jaar) waarvan de laatste niet wordt verlengd vanwege een reorganisatie. Ik word onterecht aan dit concurrentiebeding gehouden vind ik, maar ik weet dat zoiets een hoop gedoe kan opleveren.

Volgens mij is de waarnemend directeur, die inmiddels bij het bedrijf is ontslagen, nooit tekeningsbevoegd geweest, maar heeft beide overeenkomsten wel ondertekend.

Is dat op zich een reden om überhaupt de hele strijd niet aan te hoeven gaan?

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Nee het feit dat de waarnemend directeur niet bij de KvK ingeschreven staat als bevoegd wil niet zeggen dat daardoor de arbeidsovereenkomst en dus ook het concurrentiebeding niet rechtsgeldig is.

Beoordeel dit antwoord:

Ik ben het met Robert eens. Is er bij de reorganisatie een sociaal plan opgesteld? Daarin staat vaak opgenomen dat de werknemers niet aan het concurrentiebeding wordt gehouden.
Mocht dat niet het geval zijn en de zaak wordt aan de rechter voorgelegd, dan zal de rechter vaak genegen zijn om het concurrentiebeding te vernietigen of te matigen vanwege het feit dat de overeenkomst door een reorganisatie niet wordt verlengd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag