Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


In 2014 ben ik gescheiden, er is een getekend echtscheidingsconvenant. Echter onlangs ontving ik een brief van de advocaat van mijn ex, waarin deze aangeeft dat mijn ex ten tijde ten zeerste (financieel) benadeeld is. Dit gaat over de hoogte van het uitkoopbedrag.
Mijn ex overweegt nu een gerechtelijke procedure op te starten. Ze hoopt echter dat dit niet zo ver hoeft te komen en dat we er in onderling overleg uitkomen.
Maakt haar zaak kans van slagen? Met andere woorden, kun je na het tekenen van een convenant (en na 2 jaar) bezwaar maken tegen de afspraken die daar in staan?

Dat lijkt me moeilijk. Maar hangt ook af van de inhoud van de afspraken en hoe die tot stand zijn gekomen. Ik zou het convenant moeten beoordelen en de brief om u echt goed te kunnen adviseren.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

dank voor uw reactie. Kunt u globaal aangeven op basis van welke situaties ten tijde van het tekenen van het convenant, er een kans is dat de juridische procedure van mijn ex een kans maakt. Het convenant is opgesteld door onze toenmalige advocaten en aan ons beiden voor gelegd. Mijn ex was ten tijde van het tekenen van het convenant volledig handelingsbekwaam.


Ik zou de brief van haar advocaat meten lezen om de argumenten te kunnen beoordelen. Indien u dat wenst kunt u de brief rechtstreeks aan mij mailen. Ik wijs u er wel op dat dat niet meer kosteloos kan. We moeten daar een financiƫle afspraak over maken tenzij u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp (zie: www.rvr.org)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag