Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


in 1979 bij LOI diploma doktersassistente behaald, sinds die tijd werkzaam als zodanig waarvan 24 jaar in zelfde ziekenhuis. nu moet ik diploma laten zien, waarvan ik dacht dat het in mijn dossier aanwezig was, helaas mijn origineel diploma is zoekgeraakt/kwijt dus. bij LOI is opvragen duplicaat niet mogelijk archivering bij LOI is tot 15 jaar niet ouder. wat is mijn rechts positie? kan ik ontslagen worden, kunnen ze mij verplichten opleiding alsnog te volgen na 24 jaar in functie werkzaam te zijn geweest!! zit echt met knoop in maag wat me te wachten staat, graag jullie advies.
Met vriendelijke groet,

Een lastige kwestie. U bent zelf verantwoordelijk voor het bewaren van uw diploma / kopieën daarvan. Heeft uw vorige werkgever wellicht een kopie? Hebt u zelf geen kopie? Kent u nog mensen van de opleiding destijds die kunnen getuigen dat u de opleiding volgde of mensen die u hebben aangenomen en kunnen getuigen uw diploma te hebben gezien?

Beoordeel dit antwoord:

Ontslag is niet het eerste waar ik aan denk. Mocht uw werkgever daar anders over denken dan kunt u altijd contact opnemen. Ik kan me wel voorstellen dat indien de adviezen van mijn collega om uw diploma boven water te krijgen geen succes hebben, uw werkgever u vraagt een EVC traject te doorlopen zodat u aantoonbaar aan de functievereisten voldoet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag