Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik zou gaan samenwonen begin 2018 en daarvoor wilden we een huis huren. Het huurcontract zou op mijn naam komen omdat mijn ex vriend nog een eigen recreatiewoning bezit. Nu heeft hij de relatie beƫindigd en wil het huis nu op zijn naam huren. Er is nog geen getekende overeenkomst, maar wel een mondelinge over de huur en de ingangsdatum. Ook heb ik mijn gegevens bij de verhuurder afgegeven. Ik denk dat ik recht heb op het huurcontract, klopt dat? Het is toch een overeenkomst tot stand gekomen, ook al is het mondeling?

U spreekt van een mondelinge overeenkomst. De verhuurder heeft u het aanbod gedaan dat uzelf met hem een huurovereenkomst aangaat en u heeft dit aanbod meteen aanvaard? Dan is sprake van een rechtsgeldige overeenkomst. De verhuurder heeft met u een verbintenis.

De verhuurder kan zich op het feit beroepen dat het aanbod gericht was tot u beiden en dat hij ten tijde van het doen van het aanbod er vanuit ging dat u als koppel en met bijbehorende salarissen de huur zouden betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag