Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik word onterecht ontslagen. Er zijn 2 opties (ontslag contracten) aangeboden. 1 is dat ik zelf ontslag neem en 2 is een gezamelijke overeenkomst van het beëindigen van mijn vaste contract. Ik ben het niet eens met hoe alles is gegaan en hoe er nu mee wordt omgegaan. Wat kan ik nu het beste doen?

Het is niet mogelijk om in het algemeen een antwoord te geven op uw vraag omdat er zoveel omstandigheden zijn die van belang zijn om een goed advies te kunnen geven. Ik adviseer u om juridische hulp in te schakelen. Als het verzamelinkomen van u lager is dan € 25.800 als u alleenstaande bent of € 36.400,- als u samenwoont komt u mogelijk in aanmerking voor gefinancierde rechtshulp in dat geval adviseer ik u contact op te nemen met het juridisch loket 0900 - 8020. Is uw inkomen hoger dan kunt u vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site

Beoordeel dit antwoord:

Geachte heer, mevrouw,

Het is niet mogelijk een werknemer te dwingen zelf ontslag te nemen of akkoord te gaan met een beëindiging met wederzijds goedvinden. Indien werkgever wil beëindigen dan zal hij daarvoor de juiste procedure bij UWV of kantonrechter moeten volgen. De vraag is uiteraard hoe u er zelf in staat. Ik adviseer u in ieder geval u verder te laten voorzien van juridische bijstand en u kunt daarvoor met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt zich tegen het ontslag verweren. Zoek dan wel een goede advocaat, die thuis is op dit gebied.

U kunt ook akkoord gaan met een vaststellingsovereenkomst. In die overeenkomst moet dan wel staan, dat het initiatief van de werkgever uitging. Ook moet vermeld worden, dat er geen sprake is van een dringende reden. Bijstand van een deskundig advocaat is zeer aan te raden.

U mag nooit zelf ontslag nemen. U bent dan uw baan kwijt en krijgt geen WW-uitkering. U komt dan in de bijstand, met een sanctie, terecht. Dit is een zeer karig bestaan.

Bij problemen adviseer ik u contact op te nemen met een advocaat aangesloten bij de Vereniging voor Arbeidsrecht of VAAN, een kwaliteitskeurmerk.

Beoordeel dit antwoord:

Het is juist dat u niet zo maar ontslagen kan worden. Ik adviseer u inderdaad om een advocaat of jurist in te schakelen. U mag desgewenst ook contact met mij opnemen om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken. Ik wens u in ieder geval succes!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag