Stel vraag

Particulier


Ik woon in rotterdam, mijn hond logeerde in belgie en is gewond geraakt door een passerende hond. Degene die met mijn hond liep heb ik aansprakelijk gesteld voor alle dierenartskosten. Zijn belgische wa verzekering doet niets omdat het niet zijn hond is. Ik ben wa verzekerd maar dat is voor schade aan derden,moet ik die toch inschakelen?

De dierenartskosten moet u verhalen op de eigenaar van de hond die uw hond heeft aangevallen. Als eigenaar van een dier bent u namelijk aansprakelijk voor alle schade die het dier aanricht aan derden of zaken. Hoogstwaarschijnlijk vergoedt uw wa-verzekering de dierenartskosten ook niet, omdat een ander (de eigenaar van de hond die aanviel) aansprakelijk is voor de schade. Maar het kan nooit kwaad om dit even na te vragen bij uw verzekeraar.

Beoordeel dit antwoord:

Uw wa (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekeraar) zal u waarschijnlijk niet helpen. Die hoeven namelijk niet uit te keren en wijzen vaak door naar de rechtsbijstandsverzekeraar.

Beoordeel dit antwoord:

Vervelend dat uw hond gewond is geraakt. Wat mijn antwoord betreft, bij uw eigen wa verzekeraar kunt u advies vragen, maar deze zal niet uitkeren. Het is zoals u schrijft, deze is er voor als u of uw hond schade aan een ander zou hebben toegebracht.
Of de persoon die met uw hond liep aansprakelijk is, hangt af van de afspraken die u met die persoon heeft gemaakt. Zijn er geen afspraken gemaakt, zoals bijvoorbeeld bij een uitlaatservice, dan is deze persoon niet aansprakelijk.
De Belgische wet geeft in artikel 1385 Burgerlijk Wetboek wel de mogelijkheid de eigenaar van de andere hond aansprakelijk te stellen. U moet dan wel de gegevens van deze eigenaar hebben. En de bewijslast dat deze andere hond heeft gebeten, ligt bij u. Succes. En als u een aanvullende vraag heeft, verneem ik dat wel van u.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Heel erg bedankt voor de informatie, ik ga er mee aan de slag. Sorry ik wilde bij u allen alle sterren aantippen als waardering maar dat lukte niet ,nu lijkt het alsof ik het niet waardeer maar dat doe ik dus zeker wel. Hartelijk dank



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag