Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik wil mij graag inschrijven op het adres van mijn vriend. Hij heeft onlangs een huis gekocht en ik woon er praktisch ook. Ik betaal hem niets aan vaste lasten, maar ik betaal regelmatig de boodschappen. Omdat ik student ben en geen werk heb wil ik graag bij DUO aangeven dat ik ik uitwonend ben, zodat ik meer Stufi zal ontvangen om zo dergelijke kosten te kunnen dekken. Moet ik meer doen dan mij bij de gemeente inschrijven op zijn adres?

Vermoedelijk hoeft u niet meer te doen.
U bent feitelijk uitwonend en dit zou afdoende moeten zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Naast de inschrijving in de BRP (voorheen: GBA) moet u ook bij DUO melden, dat u uitwonend bent. Een en ader gaat nl. niet automatisch. Na uw melding zal DUO checken of een en ander conform de feiten is.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Is het niet voldoende als ik mijn nieuwe adres doorgeef bij de gemeente? Of wat is de bedoeling met inschrijving in de BRP?


Met de inschrijving bij de gemeente, zal het nieuwe adres te zien zijn in de BRP.
Hiermee bent u uitwonend en dit kunt u dus richting DUO aangeven.

Beoordeel dit antwoord:

BRP = Basis Registratie Personen
GBA = Gemeentelijke Basis Administratie
Wanneer u een adreswijziging doorgeeft bij de gemeente zal het in de BRP worden opgenomen. Dat betekent dat u voro de gemeente/overheid op dat adres woont. Daarnaast bent u, om aanspraak te kunnen maken op de gehuwden stufi, verplicht deze adreswijziging ook aan DUO door te geven. Anders zal DUO de hoogte van de stufi niet aanpassen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Is er dan nog iets wat mijn vriend moet aanpassen, omdat hij dan niet meer alleen in zijn huis woont?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag