Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik wil betonnen paaltjes plaatsen langs mijn eigen terrein ter bescherming van mijn tuin mag dit.

De weg is 2,65 breed,

Alvast bedankt

Zolang u de paaltjes op eigen terrein plaatst, mag dat. Iedere eigenaar van een perceel is gerechtigd om zijn af te sluiten (art 5:48 BW)

Beoordeel dit antwoord:

Helaas moet ik een typisch juristen-antwoord geven: dat hangt er vanaf. Als de weg breder is dan alleen de rijbaan - en dat is meestal zo: ook de berm hoort bijvoorbeeld bij de weg - dan mag het zeer waarschijnlijk niet óf u hebt toestemming nodig van de wegbeheerder. Meestal is de gemeente de wegbeheerder. Neem dus even contact op met de wegbeheerder.

De regels voor het onderhoud en de toegankelijkheid van de weg gaan namelijk vóór op uw eigendom. Een weg hoeft zich niks aan te trekken van eigendomsgrenzen.

Als er andere afspraken zijn gemaakt met de eigenaar van de grond ónder de weg, dan kunt u ook niet zo maar paaltjes plaatsen.

En tenslotte kan het zijn dat de wegbeheerder of de gemeente in zijn regelgeving (zoals de Algemene Plaatselijke Verordening) bepaalde regels heeft opgenomen over 'obstakels', zoals de paaltjes die u wilt plaatsen.

Is dit allemaal niet van toepassing, dan kunt u met een gerust hart paaltjes gaan plaatsen. Overleg trouwens wel eerst even met de buren, om misverstanden en zo te voorkomen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag