Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik werk als thuishulp. Onder werktijd bij cliƫnt heb ik me verstapt op drempel waardoor enkelbanden ingescheurd zijn. Herstel gaat helaas langer duren dan gemiddeld en de fysiobehandelingen worden niet meer vergoed door mijn zorgverzekering. Mijn werkgever zegt niet aansprakelijk te zijn en vergoedt de extra behandelingen niet. Klopt dit standpunt van mijn werkgever?

Beste heer, mevrouw,

U stelt dat u zich tijdens uw werkzaamheden als thuishulp hebt verstapt op een drempel. Hierdoor zijn uw enkelbanden ingescheurd. U lijdt nu schade. Ondanks dat uw herstel naar alle waarschijnlijkheid lang gaat duren spreek ik de wens uit dat u toch snel en voorspoedig zult herstellen.

Uw werkgever stelt niet aansprakelijk te zijn. U vraagt of dit klopt. Een antwoord op uw vraag kunt u vinden in artikel 7:658 lid 2 BW. Hierin is opgenomen dat de werkgever aansprakelijk is voor de schade die een werknemer oploopt tijdens de uitoefening van diens werkzaamheden. Uw werkgever is dus in beginsel aansprakelijk. Artikel 7:658 lid 2 bevat echter een tenzij-bepaling. Uw werkgever is niet aansprakelijk wanneer die kan bewijzen aan zijn zorgplicht te hebben voldaan (zie artikel 7:658 lid 1 BW) of wanneer de schade het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid aan uw zijde. Van dit laatste ga ik gemakshalve niet uit.

Vraag is dus: heeft de werkgever aan zijn zorgplicht voldaan? Of de werkgever aan zijn zorgplicht heeft voldaan is afhankelijk van de feiten en omstandigheden. Een antwoord kan ik dus niet geven, omdat uw verhaal te weinig informatie bevat. In ieder geval is het belangrijk om te beseffen dat de werkgever de bewijslast draagt voor het aantonen van diens standpunt dat aan de zorgplicht is voldaan. In de meeste gevallen lukt het de werkgever niet om dit aan te tonen.

Ik raad u om een in letselschaderecht gespecialiseerde advocaat in te schakelen. Omdat de kosten van een advocaat voor vergoeding in aanmerking komen (bij erkenning van aansprakelijkheid) op grond van artikel 6:96 lid 2 BW hoeft de advocaat u geen kosten in rekening te brengen.

Ik ben een letselschadeadvocaat. Mocht u mijn hulp kunnen gebruiken dan verneem ik dat graag. Mijn contactgegevens kunt u vinden door rechts in uw scherm op mijn naam te klikken.

Met vriendelijke groet,

Marcel Schreijer

Beoordeel dit antwoord:

Ik wens u allereerst een spoedig herstel toe.

Als uw werkgever alle nodige maatregelen heeft genomen (aan zijn zorgplicht heeft voldaan) om een ongeval te voorkomen of te verkleinen dan is hij in beginsel niet aansprakelijk, ook niet als het uw eigen schuld betreft of onvoorzichtig bent geweest. U zult dan zelf de medische kosten moeten voldoen. Echter, de werkgever dient wel aan te tonen dat hij alle nodige maatregelen heeft getroffen om aansprakelijkheid af te wijzen. Voorts dient hij zich op grond van goed werkgeverschap een ongevallenverzekering af te sluiten die dekking biedt voor ongevallen tijdens werk. In thuiszorgsituaties geldt dit ook.

U doet er verstandig aan een letselschadespecialist in te schakelen die opkomt voor uw belangen. De kosten hiervan kunnen verhaald worden op uw werkgever mits aansprakelijkheid wordt erkend. Als letselschadespecialist kan ik uw werkgever aansprakelijk stellen en voor u een maximale schade claimen. U kunt direct contact met mij opnemen door te klikken op de link naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag