Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk al 13 jaar voor hetzelfde bedrijf. Nu zat ik in januari enorm omhoog qua financieen. Mjn baas wilde mij geen voorschot cq het vakantiegeld uitbetalen. Ik heb toen het geld van iemand anders geleend en zou het op 25-1 terugbetalen maar op dat moment kon ik dat niet en heb geprobeert het uit te leggen aan die persoon en gezegd dat ik het in termijnen wel kon betalen. Nu krijg ik net een brief van mijn werkgever dat die persoon contact heeft gezicht met mijn baas en nu gaan ze het geld terugbetalen met mijn loon mag dat zomaar ???

Neen. Zeker niet. Uw werkgever dient uw loon aan u te voldoen en niet aan een ander welke stelt geld van uw tegoed te hebben.

Beoordeel dit antwoord:

Uw werkgever mag alleen zonder uw instemming voor een ander geld inhouden op uw salaris als er beslag op uw salaris is gelegd. Voor beslag op uw salaris dient een uitspraak van de rechter aan u door de deurwaarder te zijn betekend. Indien hiervan geen sprake is, mag uw werkgever deze vordering niet zonder op uw salaris inhouden en heeft u bij volharding in de weigering een loonvordering op uw werkgever.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag