Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik werk 24 uur per week in de kinderopvang. 3 dagen van 8 uur. nu wil ik in 2014 één dag in de week ouderschapsverlof opnemen, hier heb ik recht op.
nu wil mijn baas mij twee middagen van 4 uur en 1 dag van 8 uur laten werken. dan heb ik dus wel 8 uur ouderschapsverlof per week, maar geen hele dag, wat ik graag wil om thuis te zijn voor mijn kinderen, nu moet ik dus alsnog 3 dagen aan het werk. nu is mijn vraag; heb ik recht op een hele dag verlof of staat mijn baas in zijn recht door de 16 uur die ik per week moet werken in te delen zoals hij dat wil. (ik moet volgens hem namelijk blij zijn dat hij me geen 4 dagen 4 uur laat werken)

De werkgever kan uw verzoek alleen weigeren wegens zwaarwegende bedrijfsbelangen. Hij zal dus concreet en onderbouwd aan moeten geven wat de zwaarwegende consequenties zijn als u 1 dag in de week ouderschapsverlof opneemt. Rechters oordelen overigens zelden dat er sprake is van een zwaarwegend bedrijfsbelang. Het is dus niet zo dat uw baas maar even bepaalt hoe u uw ouderschapsverlof indeelt, waar het hier op lijkt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag