Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik sta op het punt een nieuw arbeidscontract aan te gaan. Daarin staat een artikel dat bepaaldt dat het contract niet onderhevig is aan enige CAO. In datzelfde artikel staat echter dat "authorized claims" (geldige claims?) aan enige CAO gedaan door werkgever danwel werknemer "will be capitalized and discounted" ("te gelde gemaakt en afgetrokken?) van het overeengekomen jaarsalaris.
Dit laatste punt vind ik vreemd, en ik vraag me af zo'n bepaling eigenlijk wel rechtsgeldig is? Een contract kan toch nooit in voor mij als werknemer nadelige vorm afwijken van een CAO? Of kan dit wel omdat er in mijn situatie helemaal geen CAO geldt? En in wat voor geval zou er uberhaupt een geldige claim op een CAO gemaakt kunnen worden in dit geval, aangezien het contract niet aan eeen CAO onderhevig is?

Geachte heer, mevrouw,

Als er geen CAO van toepassing is, dan kunnen zowel u als de werkgever hieraan geen rechten danwel verplichtingen ontlenen. Ik kan de bepalingen in de arbeidsovereenkomst dan ook niet plaatsen. Indien u twijfels heeft bij de inhoud van de arbeidsovereenkomst, dan kunt u deze aan mij voorleggen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag