Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik moet voor mijn gezondheid terug
naar Nederlsnd voor langer dan 4 maanden, mijn partner blijft achter in het buitenland om de papieren nodig om naar Nederland te komen in orde te maken. Hoe zit het met mijn AOW uitkering in Nederland en de AOW toeslag die ik ontvamg voor mijn partner?.

Beste,
Er veranderd niets aan de toeslag op het AOW-pensioen dat uw partner voor u ontvangt omdat er sprake is van een tijdelijke situatie. U bent nog steeds partner van elkaar. En zeker als u gehuwd bent is er niks aan de hand omdat er geen sprake is van duurzaam gescheiden leven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor uw antwoord.
Doordat ik meer als 4 maanden terug ga en ik mij moet laten inschrijven waar ik verblijf en woon hoe moet ik dat doen met de zorgverzekering en het recht daarop?


Alleen als u in NL woont of werkt bent u verplicht een basisverzekering af te sluiten. Voor tijdekijk zou u kunnen kijken voor een internationaal zorgverzekering maar verplicht is dat niet. Een basisverzekering in NL kunt u niet zomaar afsluiten in NL. U kunt het beste contact opnemen met een (internationaal) zorgverzekeraar om te informeren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag