Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik krijg een wga vervolg uitkering 28% van het minimumloon. heb ik recht op een toeslag van het UWV tot sociaal minimum. ik ben een 37 jaar woningdeler met 5 anderen woningdelers?

als ik ga trouwen heb ik dan recht op een aanvulling tot het sociaal minimumloon ondanks dat mijn vrouw geboren is na 1971 en wij geen kind hebben die jonger is dan 12 jaar?

bedankt

Het recht op een toeslag en de hoogte daarvan zijn afhankelijk van uw persoonlijke levensomstandigheden – met andere woorden van de vraag of u gehuwd /samenwonend bent of alleenstaande. Om te bepalen of u recht heeft op een toeslag wordt het sociale minimum vergeleken met uw inkomen. Indien u met uw partner (naast uw medebewoners) samen op hetzelfde adres ingeschreven staat en u de kosten voor de woning en het huishouden (boodschappen) met elkaar deelt wordt u volgens de wet gezien als gehuwd – ook als u dit feitelijk nog niet bent. Als u getrouwd (of daarmee gelijk gesteld) bent, telt het inkomen van uw partner ook mee bij de vaststelling van de hoogte van uw toeslag. Kortom, het recht op een toeslag (de aanvulling tot het sociale minimumloon) hangt in uw situatie af van het inkomen van uw partner – ook als u (nog) niet bent getrouwd. Indien uw echtgenoot (of samenwonende) echter na 31 december 1971 is geboren en u geen kinderen jonger dan 12 heeft, vervalt uw recht op een toeslag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag