Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik huur een huis, de eigenaar wenst daar ingeschreven te blijven maar woont op een camping. Mijn vraag, wat zijn de consequenties indien hij finaciële problemen heeft. Indien er dingen zijn die ik niet zie wilt u me dan aub evt verwittigen ?

In principe geen, in dat opzicht dat u niet verantwoordelijk bent voor zijn eventuele schulden. Ik zou wel alert zijn op eventuele deurwaarders of brieven die er dreigend uitzien, en dat tijdig met hem bespreekbaar maken. Mocht het zich voordoen, neem dan contact op met het deurwaarderskantoor en met de verhuurder. Het feit dat hij op het adres ingeschreven staat, zal wel zijn omdat hij op de camping zich niet kan inschrijven. Overigens, als er echt problemen zijn financieel, dan is de deurwaarder gerechtigd (ik zeg niet dat het ook zal gebeuren) de deur te laten forceren et cetera, vandaar ook dat het zo belangrijk is alert te zijn op dat soort post. In dat geval kunt u ook een adrescontrole bij de gemeente op laten starten. Of dat bevorderlijk is voor de relatie tussen u en de verhuurder, is een volgende vraag. Als u zich echt in wilt dekken tegen problemen met gerechtsdeurwaarders, is het raadzaam goed in het huurcontract op te laten nemen dat er géén spullen van hem staan en dat het ongemeubileerd verhuurd wordt, en verder om zoveel mogelijk bonnen te bewaren om te voorkomen dat er beslag op uw eigendommen wordt gelegd. Maar nogmaals, dit is vrij ver gezocht.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Zeer duidelijk, hartelijk dank !


Geen dank. Nog één ding, let wel dat ook een deurwaarder alleen iets kan met een executoriale titel (dwangbevel, notariële akte of vonnis van een rechtbank). Zodra er enveloppen komen met "ambtelijk stuk" erop, moet je je zorgen gaan maken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Zeer duidelijk, hartelijk dank !
Nogmaals dank ?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag