Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik heb vandaag een beeindigingsovereenkomst van mijn werkgever gehad met de vraag om deze morgen getekend te retourneren met als reden dat dan de ontslagaanvraag kan worden terug getrokken bij het uwv is dit een geldige reden of kan dit wel even wachten, ik zou graag juridisch advies in willen winnen maar krijg hier niet echt de tijd voor.

Uiteraard moet je de tijd krijgen om dit te laten beoordelen door een jurist, daar heb je zonder meer recht op. Sterker nog: dat is absoluut noodzakelijk (denk aan zaken als ontslagvergoeding, recht op WW, concurrentiebeding, studiekosten, evt. loonvorderingen, etc.). De termijn die je werkgever stelt is dan ook zonder meer onredelijk.

Bovendien doet de druk die je werkgever hierop zet vermoeden dat hij je probeert te bewegen tot een deal die vooral voor hem aantrekkelijk is en niet zozeer voor jou!

Ik maak uit je vraag op dat je geen vakbond of rechtsbijstandsverzekeraar hebt. Mocht dat wel zo zijn, dan moet je daar morgen nog contact mee opnemen. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je overwegen om mij of een andere jurist op deze site te benaderen. Wij helpen je graag tegen - altijd - een zeer redelijk tarief.

Hoe dan ook moet je juridisch advies inwinnen voor je iets tekent, daar kan ik niet duidelijk genoeg over zijn.

Vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

In aansluiting op het goede advies van mijn collega ten Brinke wil ik er nog op wijzen dat de werkgever op ieder gewenst moment de ontslagaanvraag bij het UWV kan intrekken. Ik denk trouwens dat uw werkgever nu op het einde van de maand de druk opvoert omdat er rekening gehouden moet worden met een opzegtermijn. Als je niet voor het einde van de maand een regeling treft dan schuift alles weer een maand op. Nu een deal maken is dus in het voordeel van uw werkgever

Beoordeel dit antwoord:

Klopt, dat is een goede aanvulling!

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

beiden heel hartelijk bedankt voor jullie snelle reacties, ik heb op grond van de antwoorden vanmiddag een onderhoud met mijn leidinggevenden geeist en heb uitstel gehad voor de ondertekening en een schriftelijke garantie dat ze ons onderbrengen bij een extern bedrijf met iig 1 jaar werkgarantie. ik hoop dit morgenochtend te kunnen laten toetsen door een jurist waar ik op grond van mijn rechtsbijstand aanspraak op heb gemaakt. het totaal lijkt mij tot nu toe wel in mijn voordeel te zijn gekeerd en ik ben blij dat ik dankzij uw reacties de druk heb kunnen verlagen en me van de consequenties op de hoogte kan laten brengen.
Ondanks deze situatie wil je niet in eerste instantie ongegrond gaan schieten op een voorstel van je werkgever.

vriendelijke groet.


Goed gedaan en goed om te horen dat je zaak in behandeling is bij een jurist. Succes ermee!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag