Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb van mijn werkgever vernomen dat ze mijn contract gaan beƫindigen en opschorten(eerder beƫindigen) ivm mijn ziektemelding. Er word verwezen naar artikel 8 in de arbeidsovereenkomst:

De werknemer die ziek is op het moment dat hij uit dienst gaat en de werknemer die voldoet aan het bepaalde in lid 1 van dit artikel( aard, duur en opzegging van de overeenkomst), dient:
-gehoor te geven aan een oproep van de bedrijfsarts en of arbeidsdeskundige van de werkgever.
- aan de werkgever alle informatie te verstrekken die hij op grond van de ziektewet of de WIA aan de werkgever als eigenrisicodrager of aan het UWV dient te verstrekken. indien de werknemer geen toestemming geeft medische gegevens aan de werkgever te verstrekken dient hij deze wel aan de bedrijfsarts of arts gemachtigde te verstrekken.
-alle verplichtingen na te komen die volgen uit de ziektewet en WIA.
-mee te werken aan een namens werkgever aangeboden re integratietraject of proefplaatsing.
-Een (vervroegde) IVA-uitkering aan te vragen indien en zodra de bedrijfsarts dit mogelijk acht.

Van al deze 5 punten is geen sprake, en daarom vraag ik hier nu raad mee. Ik voel dat ik onder druk word gezet met ongeldige argumenten.

Beste,

Ontlag bij ziekte kan normaliter niet zomaar tenzij er een re-integratietraject van 2 jaar is doorlopen, als u voor vast in dienst bent.
Het is wel van belang dat er meer informatie komt van uw kant, voor een goed advies. Zoals hoe lang u in dienst bent, sinds wanneer ziek, welke afspraken er zijn gemaakt, welke CAO, etc . U kunt ook een e-mail sturen voor gerichter advies hoor, als er sprake is van persoonlijke aspecten. Of dat we even bellen.
En bedoelt u dat er geen sprake is van deze 5 punten omdat er eigenlijk helemaal nog geen re-integratietraject is opgestart? Dan gaat er iets niet helemaal goed waarschijnlijk. Maar voor een gerichter advies is toch wel meer informatie nodig. Ook ivm de aangevoerde argumenten van uw werkgever.

Beoordeel dit antwoord:

Vervelend dat u het gevoel hebt dat u onder druk wordt gezet.
Uw werkgever mag u niet ontslaan omdat u ziek bent. Als u meer dan 24 maanden hebt gewerkt, kunt u aanspraak maken op een transitievergoeding.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag