Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb in begin 2016 een arbeidsovereenkomst gekregen voor 15 uur per week.
Begin 2017 heeft mijn werkgever gevraagd of ik meer wilde werken, ik ging mee akkoord. Ik heb ''tijdelijke uitbreiding van uren'' gekregen ten duur van 24 weken. Na dat ik 24 weken gewerkt heb, direct erna is ''tijdelijke uitbreiding van uren'' verlengt met nog eens 25 weken. Na 49 weken FT gewerkt te hebben moest ik op gesprek komen. In gesprek heeft leidinggevende aangegeven dat ze mij geen FT konden bieden aangezien er nu geen goede tijd ervoor is.

Nu is mijn vraag: Heb ik nu recht op een FT contact op basis van ''rechtsvermoeden''?

Even belangrijk om te weten: Bevestiging van tijdelijk uitbreiding van uren stond niet hoeveel uur ik ging werken. Er werd gezegd dat ik onbeperkt aantal uur kon werken.

Deze tijdelijke uitbreiding is op grond van rechtsvermoeden niet tijdelijk. De omvang van uw arbeidscontract (in uren) is na drie maanden opgeschaald.

Hoeveel contractverlengingen heeft u inmiddels sinds januari 2016 tot nu en wat is de looptijd van uw huidige arbeidsovereenkomst?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd gekregen.

Daarom vond ik het ook vreemd dat ik 49 weken FT heb gewerkt en daarna ineens nier meer kon.


In het arbeidsrecht geldt voor veel zaken het principe: als u niet aangeeft ergens niet mee eens te zijn, dan is er ook niets aan de hand. Mocht u advies willen en zou uw werkgever haar protocollen ten aanzien van dit thema willen verbeteren, kunt u ons kantoor benaderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag