Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb gisteren 13-4-2016 een sociale huur woning geaccepteerd , maar wil hier toch van afzien huurcontract is nog niet getekend.
Reden hiervan is dat ik een overname hebt getekend voor oa keuken, bad, laminaat dit is later door de bewoner geplaatst en dit neem ik nu over , dus ben ik nu verantwoordelijk wil ik weer verhuizen dan moet ik alles eruit laten halen en het originele (van de woningbouw) weer laten plaatsen . Dit valt mij erg zwaar en voelt niet goed. Vandaar wil ik alsnog de woning weigeren maar kan dit nog?

Formeel niet: de overeenkomst is stond stand gekomen door aanbod en aanvaarding, ongeacht het wel of niet tekenen van de huurovereenkomst.

Echter, u kunt denk ik wel iets regelen met de woningbouwcorporatie daar sociale huurwoningen schaars zijn en ze, waarschijnlijk, gewoon de volgende op de lijst het gaan aanbieden.

Lastiger is of de vorige bewoner akkoord gaat. U heeft in principe met hem een overeenkomst, dus hij zal akkoord moeten gaan met het annuleren daarvan. Afhankelijk daarvan kunt u beslissen of u al dan niet doorgaat met de verhuizing.

Let wel, het eventueel opgezegd hebben van uw oude huurovereenkomst, vindt gewoon toepassing. Mocht dit gebeurd zijn, dan moet u daar dus uit.

Beoordeel dit antwoord:

Laminaat is niet duurzaam verbonden en hoort niet bij de woning, maar een bad en keuken behoren bij de woning en de verhuurder is daar de eigenaar ( geworden ) door natrekking, tenzij dit niet om aard en nagelvaste zaken gaat. Dan, zegt u een hoofdovereenkomst op, dan volgt hetzelfde lot alle afhankelijke overeenkomsten en rechten met andere woorden, dan bent u ook niet meer gebonden aan de overname.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag